Coral Espurna

CORAL ESPURNA DE L’ORFEÓ VIGATÀ

QUI SOM?

La coral Espurna és el cor infantil de l’entitat centenària Orfeó Vigatà, i està formada per cantaires de 5 a 16 anys d’edat. La coral assaja cada dissabte d’11 a 12h del matí, als mateixos locals de l’Orfeó. Des del 2001 formem part del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), entitat que organitza concerts i activitats per a les corals de tot el territori català.

Espurna 2015

La Coral Espurna

QUINS SÓN ELS NOSTRES OBJECTIUS?

– Introduir els més petits en el món de la música, de la mà d’instruments que tenen més a l’abast, així com la seva veu, alhora que s’integren en un grup humà diferent.

– Realitzar concerts i actuacions dins la ciutat de Vic i arreu del territori català.

– Realitzar trobades i concerts amb altres corals de Catalunya, dins les activitats organitzades pel SCIC, per tal de fomentar la relació amb altres nens i nenes del nostre territori.

– Realitzar concerts i actuacions conjuntament amb les altres seccions de l’entitat.

– Donar importància tant a la formació musical com a la vessant humana. És important que els nens i nenes s’ho passin bé cantant, per això l’aprenentatge de les cançons es fa de manera activa i dinàmica, potenciant que cada un dels membres de la coral s’integri dins el grup i prengui el compromís de formar-ne part.

QUÈ FEM?

Cada dissabte al matí assagem les diferents cançons que oferim als diferents concerts i/o activitats.

Les cançons que cantem són estrictament de caire infantil, populars catalanes i d’arreu del món, i adequades a l’edat dels i de les nostres cantaires a una i a dues veus. Habitualment es tenen en compte els interessos musicals dels i de les cantaires, ja que genera motivació, interès i ganes de cantar.

ELS CONCERTS I ACTIVITATS:

Concert en motiu de la diada de Santa Cecília (patrona de la música).

Concert de Nadal.

Caramelles.

Colònies.

Concerts arreu del territori català.

Concerts amb altres corals del territori català que formen part també del SCIC.

Concerts amb el cor adult de la nostra entitat.

Altres activitats com sopars i dinars per fomentar la integració de cantaires i famílies nouvingudes a la coral.